Història del club

Més de 50 anys d'història

Els primers entrenaments, el 1967; els primers partits, el 8 de Desembre 1969

El P.H. Club Sant Cugat va començar les seves activitats com a club d'hoquei l'any 1967, quan diversos equips van iniciar els seus entrenaments.

Els primers partits es van disputar el 8 de desembre de 1969 davant del Cerdanyola, club degà de l'hoquei nacional.

Aquests partits eren la culminació de dos anys d'escola, Mossèn Juli va beneir l'estic de la inauguració, que avui es conserva en el Mesón.

El club va començar amb dos equips i uns quinze jugadors. Es forma un equip Sènior que milita a Segona Catalana i es posen les bases del P.H. Club Sant Cugat formant jugadors amb els nens i els nois que desitjaven jugar a l'hoquei sobre patins.

La primera pista

La pista Méndez va ser la primera pista de joc i d'entrenaments. Era una pista descoberta, com tantes altres per aquella època, en què hi havia pocs pavellons coberts.

En aquells anys (70-80), jugar amb pluja i neu, amb molt de fred, era normal.

...i les primeres aventures

Jugar a Taradell a la nit en ple hivern, en una pista des de la qual es veia tota la Plana de Vic, va ser una experiència inoblidable. Com desplaçar-se al Clot amb el júnior del 1985 i jugar amb la neu blanquejant la pista. O al JMJ amb prebenjamins, allà al 1983, jugar un partit clau per classificar-se per a les eliminatòries del Campionat de Barcelona, plovent a bots i barrals.

Els més experimentats portaven rodes i tacs d'alumini de recanvi, encara que no servien de molt. Vist des de la perspectiva actual, jugar en aquelles condicions ara ens sembla absurd, i perillós, perquè allò no era hoquei ni res que s'hi assemblés!

Els nostres colors

El negre i el vermell són els nostres colors, de fet aquests colors són els propis de la nostra ciutat i sempre han anat units al P.H.C. Sant Cugat, encara que no sempre els dos colors han tingut la mateixa importància. En els primers equipaments les samarretes eren completament vermelles i els pantalons negres.

Durant el decenni dels vuitanta el vermell va cedir el protagonisme al negre i així ha estat fins ara.

La nostra primera web

Doncs si, per mantenir al club en la modernitat, també es va crear la primera web del club, que encara avui en dia tenim oberta per tot el contingut històric que conté. www.patihoqueiclubsantcugat.com