Saltar a continguts

Patí Hoquei Club Sant Cugat

Navegació

 
 
 

Menú principal

Presentació

Imatge de complement Ampliar imatge
FESTA TORNEIG JOAN PETIT - NENS AMB CANCER
Sant Cugat del Vallés

La festa-torneig Joan Petit s'ha escampat arreu de Catalunya, de moment.

Ara fa onze anys que va sortir l'esperit de fer-ne una festa d'esport i càncer, també fent-ne difusió i pedagogia dins del camp de l'educació i la sanitat.

En totes i cada una d'aquestes festes-torneig, sempre ha estat present l'esperit d'homenatge que tots els participants fan a aquells nens i nenes que lluiten, com ho va fer en Joan Petit, contra un rival tan difícil com és el càncer infantil.

Gràcies als que heu estat Joan Petits a Barcelona, Vic, Reus, Girona i Salt, Mollerussa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i La Geltrú, Lloret de Mar, Sant Sadurní d'Anoia, Olot .... i enguany a Sant Cugat que continuareu fent gran l'esperit d'en Joan Petit, el de jugar, aprendre, créixer i ajudar a que molts infants i adolescents puguin arribar a guanyar aquest partit de veritat.

Col·laboreu

Podeu contribuir a l'11ª Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, fent un ingrés al compte corrent:
2081 0205 81 3300009811 de Caixa Penedès.

Enguany ajudem al projecte: "DEL COR PEL TEU COR"
Avaluar si els nens amb càncer i cardiopaties greus poden tornar a fer esport. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Si voleu, la vostra aportació es consignarà a la Fundació Amics Joan Petit - Nens amb Càncer i podrà ser objecte de deducció a l'Impost de la Renda. Només caldrà que indiqueu el NIF, el nom i un telèfon de contacte.

Annex: Programa  (pdf 657.07KB)
Imatge de complement
Benvinguda

A Sant Cugat estem molt il·lusionats per acollir l'11a edició de la Festa Joan Petit Nens amb càncer. Especialment perquè és un esdeveniment que va més enllà de ser una simple activitat esportiva. Sabem que els valors que van associats a aquesta festa -com el de la solidaritat, l'educació, la divulgació d'una malaltia- la fan ser molt i molt especial.

El càncer és una malaltia greu, especialment quan la pateixen els més petits. L'assistència mèdica i el suport a les famílies és clau per afrontar-la. Afortunadament la nostra societat ja fa temps que s'implica a tots nivells -en investigació, en assistència, en la tasca associativa- per lluitar contra aquesta malaltia. La Festa Joan Petit representa un magnífic exemple d'aquest moviment solidari i de conscienciació social.

Tots som en Joan Petit. És bo que divulguem, també entre els nostres nens i nenes, el seu exemple. Perquè només entre tots, fent pinya, grans i petits, podrem trobar remei a la malaltia. Hi ha una cançó d'en Xesco Boix -un dels pioners, al nostre país, de l'animació infantil- que diu:

"Estima, estima,
que estimar no fa mal,
mai no fa mal.
Estima, estima
que és un remei com cal!"

Amb l'esforç de tothom trobarem aquest "remei" per vèncer el càncer.

No puc dir res més que felicitar la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer per la seva incansable tasca, que és tot un exemple. També voldria agrair que hagin triat Sant Cugat com a seu d'aquesta Festa, així com la implicació del Patí Hoquei Club Sant Cugat per fer-la possible. Per a l'Ajuntament també és un honor poder donar-hi suport. És per això que animo els santcugatencs i les santcugatenques que participin, el 14 de maig, a aquesta Festa. A tots, moltes gràcies.

Mercè Conesa i Pagès
Alcaldessa de Sant Cugat

 

Llegiu l'auca d'en Joan petit Ampliar imatge Link
Fundació Amics Joan Petit - Nens amb Càncer

Moltes gràcies!

Comptant la d'aquest any, ja són onze les ciutats Joan Petit, i sempre he procurat agrair d'aquesta manera a tots els que han fet possible, amb el seu esforç i la seva dedicació desinteressada, que continuï tirant endavant una festa que va sorgir del desig d'un nen (de molts nens) que estava malalt i que volia fer esport.

Explicar el càncer infantil o càncer en desenvolupament a través de la festa- torneig Joan Petit i de totes les iniciatives posteriors ha estat una bona idea per difondre, homenatjar, fer costat, col·laborar amb tots els que es troben en la difícil competició, i amb tots els que hi dediquen més recursos perquè això pugui ser possible.

Voldria que aquesta edició fos un homenatge molt especial a tots aquells professionals de la medicina que s'han dedicat a aquesta especialitat de la pediatria en general i de l'oncologia en particular.

L'amic Pere Sala és, precisament, un dels pediatres que va compartir amb nosaltres moments feliços i també moments molt durs de la malaltia que vàrem patir amb en Joan petit. Professionals com ell han de conviure diàriament amb infants, pares i familiars, amb situacions no gens fàcils, i molts cops han de transmetre als pares un diagnòstic que segur que no voldrien haver de donar. És precisament per aquest saber afrontar els alts i baixos amb els nens que comencen a créixer i que es volen fer grans, que els que ens hi hem trobat valorem molt la seva tasca.

Aquesta edició serveix també per donar una empenta als que, un cop acabat el tractament o havent patit alguna cardiopatia en edat infantil o a l'adolescència, se'ls ha pogut fer una valoració cardiovascular per poder tornar a fer vida normal. I els beneficis d'aquest any els dedicarem a aquest objectiu: als nens que poden tornar a jugar, córrer, fer esport...

Quan vàrem engegar el projecte de la festa, en Pere ens va dir que algun dia s'hauria de fer un Joan Petit a la seva ciutat. Ja han passat onze anys, des que en Joan Petit va dir que ell volia jugar "partits de veritat". Hi ha molts nens i nenes que des de llavors, i gràcies a la feina que feu els pediatres, els oncòlegs i altres especialistes, han crescut i poden jugar i practicar l'esport, poden, en definitiva, fer "vida normal".

Moltes gràcies.

Joan Torner Corcoy
President Fundació Amics Joan Petit - Nens amb Càncer.

 

Enllaç:  www.joanpetit.net 
Imatge de complement
Patí Hoquei Club Sant Cugat

Sant Cugat acollirà aquest any l'11a Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer. Aquest torneig és quelcom més que un torneig d'escoles d'hoquei patins. L'haver estat escollits per organitzar-la és, per tant, un gran honor i alhora una gran responsabilitat.

L'hoquei és simplement l?excusa per fer un homenatge a tots els nens i nenes que pateixen càncer infantil i recollir fons per a l'atenció dels afectats de forma directa o indirecta. És per això que aquesta festa no es limita a l'acte esportiu en sí, sinó que va més enllà, amb actes lúdics, culturals, donant a conèixer aquesta realitat i fent-ne partícep a tota la ciutat a travès del nostre Ajuntament i d'altres entitats socials.

Esperem prop de 300 jugadors d'escoles d'iniciació d'hoquei patins, jugadors no federats d'entre 4 i 6 anys que s'inicien en aquest món esportiu, i a les seves famílies. Seran doncs més de 1,200 persones les que visitaran Sant Cugat aquest dia!

I tot això ha estat possible perque un grup de persones del nostre club ha cregut en el projecte i ha engrescat a molts d'altres, jugadors jugadores, pares i mares que s'han erigit com a col.laboradors de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer en aquest event tan i tan especial. Aquests fets són dels que es recorden durant anys, amb orgull, i fan al club i a les persones més fortes i unides.

Aprofito també per agrair la indispensable implicació de tota la nostra ciutat encapçalada per la nostra alcaldessa Mercè Conesa i el Regidor d'Esports Xavier Amador. Ells han cregut també en aquest projecte i han fet possible que tota la ciutat se l'hagi fet seu (entitats esportives, culturals, socials, empreses, ...).

Benvinguts i esperem que gaudiu molt d'aquesta gran festa solidària!

Miquel Soler
President Patí Hoquei Club Sant Cugat

 

Imatge de complement
Finalitats i ámbit d'actuació

La Fundació té per objecte l'atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d'aquesta malatia. La Fundació portarà a terme aquestes finalitats mitjançant, entre d'altres, les següents actuacions:

  • Organitzar actes lúdico-esportius i lúdico-culturals per a la divulgació del càncer infantil, del càncer i l'esport, del càncer i la rehabilitació, del càncer i les relacions familiars, del càncer i l'arquitectura de les instal·lacions sanitàries.
  • Prestar assessorament a l'infant malalt de càncer i a les seves famílies.
  • Fer actuacions tendents a la normalització de la vida de l'infant malalt de càncer.

 

BENEFICIARIS

  • Són beneficiaris de la Fundació els nens amb càncer i les seves famílies, els hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils, i les fundacions oncològiques infantils

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats